معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان غربی در گفت و گو با پایگاه خبری زنان بیدار اظهار کرد: یکی از دعاوی اولویتدار استان در سالهای گذشته مسئله اختلافات خانوادگی و طلاق بود.
نادر بخشی تصریح کرد: با همکاری مراکز مشاوره خانواده و روانشناسان استان و دستگاه های اجرایی مربوطه در مقایسه با ۶ سال گذشته با کاهش چشمگیر از پرونده های طلاق به درخواست زوجین هستیم.
وی افزود: پروندههایی که برای مشاوره به روانشناسان و مراکز مشاوره ارجاع یافته، در حدود ۲۴ درصد منجر به سازش و حل ریشهای اختلافات خانوادگی شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان عمدهترین مهارتهای لازم در مشاوره ازدواج را آموزش نقش، مهارت حل تعارض، مهارت حل مسئله، پاسخگویی عاطفی جرات ورزی و کنترل خشم و مواردی از این دست نام برد.
بخشی بیان کرد: امیدواریم با همت روانشناسان و مراکز مشاوره در سال جاری نیز شاهد کاهش پرونده های اختلافات خانوادگی باشیم که این امر مستلزم مطالعه و توانمندسازی مشاورین از طریق متولیان امر، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی، برگزاری گردهماییها جهت استفاده از تجربه اساتید، تشکیل اتاق فکر برای روانشناسان و استفاده از مشاورین دینی میباشد.
وی گفت: با همکاری موسسات و مراکز مشاوره و روانشناسی دوره ها و کارگاه های آموزش مهارت های زندگی، آموزش پیش از ازدواج، انجام غربالگری های مختلف و سایر برنامههای مشاوره و روانشناسی در سطح استان برای گروه ها و اقشار متنوع برگزار شده است.
بخشی تصریح کرد: طبق آمارهای موجود مشاوره قبل از ازدواج حدود ۸۵ درصد از بروز طلاق پیشگیری می کند ولی متاسفانه هنوز بخش اعظم جامعه از نقش موثر مشاوره در کاهش آسیب های اجتماعی آگاهی ندارند.
وی در رابطه با نقش نهاد های متنوع جامعه در امر ترغیب جوانان به ازدواج نیز گفت: اقدامات فرهنگی، سوق دادن نگرش خانوادهها در جهت اهمیت فوق العاده ازدواج فرزندان، اعطاء بینش به جوانان در جهت تلاش برای رفع موانع فرهنگی ازدواج، توجه دادن به خانوادهها در مورد صلاحیت جوانها برای ازدواج، نشان دادن راهکارهای ازدواج آسان، سعی در رفع ترس جوانان از ازدواج، توجه دادن به خانوادهها در خصوص آثار منفی مهریه سنگین، ترغیب خیرین برای کمک به ازدواج جوانان و... از مهمترین راهکارها برای ترویج ازدواج آسان در جامعه است.
/انتهای پیام
ارسال نظر