رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق استان آذربایجان غربی در گفت و گو با پایگاه خبری زنان بیدار با اشاره به نقش رسانه ها در تعیین ملاک های همسرگزینی گفت: در دنیای ارتباطات، مردم با رسانه زندگی می کنند و آن را عضو جدیدی از خانواده خود می دانند، به این ترتیب نه فقط ازدواج، بلکه بسیاری از موضوعات دیگر را می توان متأثر از برخورد رسانه ها دانست.
داود جاوید سین آبادی افزود: رسانهها با فرهنگسازی و تغییر ذائقه مردم نسبت به ازدواج، بهراحتی میتوانند عمل به سنتهای موجود را به خطر انداخته سنتهای دیگری را جایگزین آن کنند.
سین آبادی ادامه داد:متاسفانه در بیشتر فیلم و سریال ها بعد از ازدواج، زن و مرد به یکباره وارد یک آپارتمان شیک با وسایل بسیار عالی میشوند و این تبدیل به یک فرهنگ عمومی و الگوی خواستههای رفتاری جوانان برای تشکیل خانواده شده است. در مجموع این رسانهها هستند که میتوانند ضمن تصحیح نگرشها، معیارها و ملاکهای ازدواج به افراد جامعه الگوهای مناسب رفتاری برای تشکیل خانواده را ارائه دهند.
رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق استان آذربایجان غربی تصریح کرد: قطعاً دغدغه موجود در خصوص افزایش نسل موضوع مهمی بوده و توصیه های رهبر معظم انقلاب نیز نشان از اهمیت آن دارد و طبیعتاً همه رسانه ها از جمله صدا و سیما موظف اند توان خود را در این خصوص به نحو شایسته به کار گیرند .
وی ادامه داد : ممکن است بعضی از ترس فقر، ازدیاد نسل را مردود بدانند که در این زمینه رسانه با کمک کارشناسان و نخبگان جامعه مبانی دینی و وعده های الهی را در خصوص کسب رزق و روزی و همچنین لزوم نظم در زندگی مطرح می کند تا التهاب و نگرانی منفی را کاهش دهد.
وی رفع نگرانی و تقویت دیدگاه مثبت درباره افزایش نسل و تبیین ضرورت ازدیاد آن و برکاتش وهمچنین تشویق خانواده ها را از جمله ماموریت های مهم رسانه ها عنوان کرد.
وی با اشاره به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب در رابطه با دمیدن روح نشاط و شادابی در کالبد جامعه و پرهیزجدی از بیان سخنان مایوس کننده، گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب و رهنمودهای ایشان از دو منظرتعیین سیاست کلی و خط مشی لازم در مسیری متعالی و هشدار در خصوص خطرات فردی و اجتماعی بی توجهی به لزوم ازدیاد نسل حائز اهمیت است . به هر حال تأکید معظم له نشان از اهمیت و حساسیت موضوع داشته و باید در حد توان برای فرهنگ سازی در این زمینه تلاش کرد.
سین آبادی با بیان اینکه فرزندآوری مسئلهای مهم در جوان سازی جامعه است اما یک شاخص فرهنگی نیز محسوب میشود، گفت: وضعیت امید اجتماعی و حالت خانواده و سرزندگی آن از طریق میزان فرزندآوری مشخص میشود.وی با تاکید بر اعمال نوآوری، بازنگری و جوانگرایی در روشهای حل بحران جمعیت، اظهار کرد: باید مبلغان و فعالان فرهنگی و کنشگران جمعیت به طور جدی وارد جامعه شده و با فرهنگ سازی و تبیین مضررات کاهش جمعیت، مردم را قانع کنند.
ارسال نظر