کارکردهای جاذب موسیقی محلی کردستان

شناسهٔ خبر: 467A7EAC -
موسیقی محلی کردستان در معرفی و نگهداری فرهنگ و آداب و رسوم این مرز و بوم نقش ممتازی را داراست.

به گزارش زنان بیدار ، موسیقی قومی بخشی از فرهنگ و هویت قومی و ملی است. موسیقی هر ملت و قومی بیانگر آرزوها، و احساسات آنها است و نوع حرکت این احساسات و آرزوها را در میان آن جامعه بیان می‌کند. نوع رفتارها و حرکاتی که حکایت از عشق، حماسه، تسلی، عرفان، بزم و دیگر جلوه های فرهنگی دارد را می‌توان در موسیقی هر کشوری به راحتی پیدا کرد و تاریخ غنی کشور ما و اثر هنرمندان ایرانی در عرصه موسیقی از این موضوع مستثنی نیست.
موسیقی سنتی در میان اقوام مختلف بازتابی از زندگی، روحیات و رفاه مردم آن منطقه است. موسیقی کردستان بر این اساس است و یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین موسیقی های محلی در ایران است. موسیقی فولکلور کردی با ضرب و ریتم و  آهنگی منحصربفرد و  هیجان انگیز  طرفداران بی شماری دارد.
با وجود هجمه‌های فرهنگی متعدد از سوی کشورهای مختلف، موسیقی کُردی به دلیل ریشه های عمیق و پیشینه غنی، همچنان مانند گذشته پویا و قوی است. موسیقی بخشی از زندگی مردم کردستان و مناطق کردنشین است. موسیقی کُردی از نظر غنا و اصالت بسیار قابل توجه است. در مناطق کُردنشین، موسیقی به سه دسته تقسیم می‌شود. موسیقی روستایی و سنتی، موسیقی شهری، موسیقی مذهبی در کنار موسیقی اصیل، وجود سازهای محلی و همچنین پایکوبی محلی نیز به ترویج فرهنگ بومی مردم منطقه کمک کرده است.
عادات، سلیقه ها، تمایلات، آرزوها و مصائب مردم کردستان در قالب نظام موسیقی سنتی آنها گنجانده شده است.
نظام موسیقیایی مردم کردستان تحت تاثیر عوامل محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، برخی از ویژگی ها و عناصر را برجسته تر از سایر جنبه ها و عناصر معرفی کرده است.

کردستان همچون سایر نواحی مختلف ایران دارای موسیقی غنی، پربار و دیرینه ای است. امروز، موسیقی به یکی از مولفه ها و عناصر فرهنگی در فرهنگ این منطقه سهم و نقش چشمگیری دارد.

هر نوع ساز و موسیقی انعکاس دهنده بخشی از فرهنگ، تاریخ و واقعیت های اجتماعی این منطقه از ایران هستند که با بررسی آن نکات مهمی در زمینه شناخت بهتر روحیات، آداب و رسوم، سنن و وابستگی های قومی کردها به دست می آید.
 از این رو موسیقی سنتی به عنوان عنصری فرهنگی در مجموعه فرهنگ این منطقه دارای کارکردهای جاذب گوناگون اجتماعی، روحی (بسط و قبض روانشناختی) ،معنوی آموزشی و هنری بسیاری است که در معرفی و نگهداری فرهنگ و آداب و رسوم این مرز و بوم نقش ممتازی را داراست./ فاطمه حاجی خبرنگار زنان بیدار

برچسب‌ها

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
8 + 3 =