زنان بیدار ،میدانیم که ادراک و پی بردن به راز و رمز چشم اندازها و جلوه های متفاوت زندگی اجتماعی و تاریخی در توان همه ی افراد جامعه نیست و داشتن دیدگاهی جامع و مانع و روشن برای تجزیه و تحلیل قضایا و مسائل جاری و روزمره و قرار دادن آن در چهارچوبی به روز و قانونمند، در قدرت و توان دیدگان بینا و اذهان بیدار و آگاه است.
جزر و مد های اقیانوسی جامعه، جایگاه و نقش و تاثیر بازیگران و ملوانان پهنه ی دریا و تلاطم های امواج خروشان را کسانی بر می تابند و تاب می آورند که هوشیار و بیدار و آگاه و آماده ی مصاف و شنای این میدان پر افت و خیز باشند. انقلاب پرشکوه 57 مردم ایران بسیار دگرگونیها در تحویل و تحول و تعویض نقش آفرینان و بازیگران صحنه ی زندگی ما ایرانیان و مخصوصاً مردم کرد به وجود آورده است و چهره ی زندگی را به کلی دگرگون ساخته در این میانه، نقش پر رنگ زن ایرانی و مخصوصاً دختران و بانوان کرد، نقشی دیگر و صد درصد جدید و پر رنگ است. حکومت هزاران ساله ی مرد سالاری بر این اجتماع و زندانی بودن زنان در گوشه ی تاریک و قفس آسای خانه ، زن کرد را در انزوا و عقب ماندگی تاریخی و اجتماعی وحشتناکی نگه داشته بود، اما برکت انقلاب بانوان را به مبارزه و نبرد در روز روشن و در زیر نور صحنه ها و میدانهای سخت و دشوار به میدان کشیده است. شاید پرچمدار این حرکت و پیشاهنگ این مبارزه دختران مدرسه رفته و دانشجو باشند که نه ده تا و صدتا بلکه هزاران هزار و میلیونی به بطن جامعه و مدارس عالی و دانشگاه ها و کم کم به کارگاه ها و کارخانه ها و اماکن کار و کسب و معیشت سرازیر شده و بسیار سرفراز و پر شکوه در صدد ایفای نقش خود در جامعه و کم کم در صدد کسب حق مشروع خود در پهنه ی این آوردگاه انسانی شده اند.
ناگفته پیدا است، این چهره ی جدید دنیا و زندگی ایرانی و این دوش به دوش قرارگرفتن زن و مرد ایرانی در تمام صحنه ها و میدان های حال حاضر زندگی، مطالبات و حقوق و دیدگاه های تازه ای را برای اطرافیان این شرایط تازه مطرح می کند. بانوان بی حق و حقوق و زندانی هزاران ساله ای که از زیر زمین ها و مجسم ها رها شده و در کوشش فعالیتهای شانه به شانه ی مردان جامعه ی خود، به تمام کارها و کسب و پیشینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی روی آورده و شانه به زیر بار مسئولیت داده اند، به حق دارای دیدگاه و توقعات و مطالعاتی تازه اند...
ناگفته پیداست که این دیدگاه و توقعات و مطالبات بانوان موجب استکاک هایی در کوتاه مدت شده و بعضی عواقب گاهاً ناخوشایند و ناگواری را به مذاق مردان می چشاند، در این بین دو طرف این اسطکاک باید مسئولانه و آگاه و بیدار، با تفکر و دیدی عمیق، انسانی مدرن و مداراگرا با قضیه و قضایا برخورد کنند. زن امروز جامعه ی ما زنی است تحصیل کرده و زحمتکش در میدان تحصیل کار و خانه و خانواده همدوش مرد جامعه و خانواده تحصیل و کار می کند و همپای مردان در برابر جامعه و خانواده و مردم احساس مسولیت می کند. او مثل مردان در تمام صحنه ها حاضر و ناظر و شریک همه ی آلام و مسائل و مصائب اجتماعی است، لذا جای خود دارد که به حق توقعات و مطالبات تازه ، امروزی و به حق و شرعی و قانونی هم داشته باشد. زنان و دختران امروزی کورد می خواهند دنیا را از دید و نگاه خود ببینند و با فکر و مغز خود بخوانند و تجزیه و تحلیل کنند.
بدهی است این مطالبات نیز باید مسولانه و در چهارچوب قانون و عرف امروزین بگنجد و در چنین صورتی باید مورد احترام و مقبول وپذیرش مردان و اجتماع قرار گیرد.
این حضور زنان ، مادران ، خواهران و دختران در صحنه جامعه و در میدان کار جای خوشوقتی بسیار دارد و قطعاً موجب پیشرفت زندگی اجتماعی و رفاه و بهبود وضع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می گردد. زنان جامعه ما چنانکه کار کنند و به صنعت و هنر و فکر و فرهنگ مجهز باشند، در جامعه کار و شغل و حقوق و در آمد داشته باشند و دستشان در جیب خودشان باشد و برای هر کاری که چندرغاز پول لازم باشد، چشم توقع و دست نیاز به سوی مردان دراز نکنند، چنین بانوانی مورد اقبال اجتماعی واقع شده، کسب شخصیتی برتر و انسانی تر و مفید تر می کنند، با روحیه ی بالاتر و انرژی مثبت تر در جامعه ظاهر می شوند و خانواده و فرزندانی به مراتب بهتر و برتر و مسئول تر را اداره می کنند.
همکاری و هم فکری و هماهنگ بودن با این جو تازه و چشم انداز مدرن به بهبود وضع اجتماعی، اقتصادی ، فرهنگی کمک می کند و جامعه ای به مراتب مطلوب تر، خواستنی تر، انسانی تر و پیشرفته تری پدید می آورد.
ناگفته پیدا است این تغیر و تحول تجزیه و تحلیل تازه، دیدگاهی عمیق و برخوردی بسیار با گذشت و پر مدارا می طلبد، دو طرف قضیه باید سهراب گفتنی چشم ها را بشویند، عینک ها را عوض کنند ، دل ها و مغز ها را صیقل دهند.
ارسال نظر