ثبت ۹ محصول باغداران آذربایجان‌غربی در سامانه سماک

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۹ محصول باغداران استان با هدف شناسنامه دار کردن تولیدات در سامانه موسوم به سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) ثبت می شود.

به گزارش زنان بیدار ، خسرو شهبازی افزود: انگور، سیب درختی، خیار، گوجه فرنگی، پیاز،بادمجان، فلفل دلمه ای، قارچ و کرفس محصولاتی هستند که کشاورزان می توانند در سامانه ثبت کنند.
او اضافه کرد: کشاورزان می توانند محصولات زراعی از جمله خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل دلمه ای، قارچ و کرفس را تا ۳۱ خرداد ماه در سامانه امسال ثبت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی بیان کرد: یکی از اهداف راه اندازی سامانه سماک ارتقای سلامت محصولات گیاهی، ثبت فرایندهای کاشت تا برداشت و صدور شناسنامه محصول است و برای ارائه شناسنامه لازم است تمامی عملیات مرحله داشت توسط مسوولان فنی نظارت و در سامانه ثبت شود.
شهبازی بیان کرد: لازمه اخذ کد شناسه (QR CODE)، ثبت نام در سامانه سماک و طی فرایندهای لازم و نظارت مسوول فنی و ثبت اطلاعات در طول مراحل کاشت تا برداشت است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: تمام محصولات بارگذاری شده در فرایند ارتقای سلامت محصولات گیاهی فقط در صورت داشتن کد شناسه (QR CODE) سماک برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی مورد تایید سازمان حفظ نباتات خواهند بود.
با توجه به اینکه اکثر کشورهای مقصد صادراتی محصولات کشاورزی ایران، داشتن کیوآر کد (QR CODE) را برای رصد محصولات صادراتی الزامی می دانند بنابراین مجوز صادرات نیز تنها به محصولات دارای این کد اعطا می شود.
ضروری است همه بهره برداران نسبت به ثبت نام در سامانه سماک اقدام کنند تا در زمان برداشت بتوانند گواهی ارتقای سلامت و شماره شناسه محصولات خود را دریافت کنند.
کشاورزان آذربایجان غربی سالانه ۶.۷ میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
8 + 7 =